Over mij

Vele jaren heb ik met plezier gewerkt in de gehandicaptenzorg. Als kind was ik al geïnteresseerd in mensen en wilde ook graag helpen. Ik merkte dat het heel moeilijk is om mensen op weg te helpen, ik kon een luisterend oor bieden en gaf raad, maar mensen kwamen hier niet verder mee. Er veranderde weinig. Ik wilde graag leren hoe ik mensen op professionele wijze kon helpen.
Door het volgen van de opleiding ‘transpersoonlijke therapie’ leerde ik veel over andere mensen maar ook over mezelf.
Dit doordat ik tijdens de opleiding ook zelf de therapie heb gevolgd. Er ging een nieuwe wereld voor me open, een verrijking van mijn leven.
Werken met het onbewuste vond ik erg boeiend, ik merkte dat je op die manier veel over jezelf te weten komt. In het onbewuste liggen al je ervaringen opgeslagen. Ik wilde me hier meer in verdiepen en volgde de opleiding: “Werken met sprookjes en verhalen als therapie.”
Hier kwam ik in aanraking met meditatie. Het verbaasde me dat gedachten zo’n grote invloed op het leven hebben. Je lost je problemen niet op door te denken, het is juist andersom. Als je uit je denken stapt, stil wordt, in het nu bent, verschijnt er vaak een nieuw inzicht. Door te mediteren voel ik rust, kalmte en vrede. Na het beoefenen Zen en Mindfulness ben ik begonnen met de opleiding Trainer Mindfulness en Trauma-Sensitieve-Mindfulness en mag ik me nu van beide trainer noemen.

Ook mijn leven was en is niet zonder problemen, ik zie mezelf als ervaringsdeskundige en kan me daardoor goed inleven in anderen. Ik heb geleerd dat niets gek is. Elk probleem geeft je uiteindelijk de mogelijkheid om te groeien, ook al kun je het probleem zelf lang niet altijd oplossen.