Mindfulness

Het doel van mindfulness is een basis leggen voor innerlijk geluk en vrijheid.
Het is voor iedereen die zich meer bewust wil worden, maar ook voor mensen die piekeren, onrust ervaren, burn-out klachten hebben, depressieve klachten, angsten e.d.
De mindfulness training bestaat uit 8 keer een wekelijkse bijeenkomst van 2,5 uur. Meestal doe je dit in een kleine groep maar je kunt er voor kiezen om dit individueel te volgen.


Als mens denken we de hele dag door, vaak zijn we ons niet eens zo bewust van onze gedachten. We denken over het verleden, heden en de toekomst. We kunnen ons helemaal verliezen in gedachten over wat er ooit is gebeurd of wat er kan gebeuren (piekeren). We maken ons bezorgd over iets wat er helemaal niet is in dit moment en misschien ook nooit gaat komen.
Dit belemmert ons en kost ons veel energie.
Door meer in het hier en nu te zijn en anders om te gaan met gedachten en gevoelens, zullen we beter functioneren, meer genieten en meer rust ervaren.
In de Mindfulness training leer je om op een zachte manier, zonder oordelen, in het huidige moment, aandacht schenken aan de dingen zoals ze zijn.

Tijdens de training oefen je d.m.v. meditatie, beweging en bewustzijnsoefeningen, je krijgt uitleg (theorie), er is aandacht voor jouw ervaring.
Het de bedoeling om dagelijks thuis te oefenen.
Het beoefenen van mindfulness leidt tot duurzame veranderingen in je leven.

Ons leven is een avontuur waarin we veel obstakels tegenkomen, die we uiteindelijk kunnen overwinnen.
Dan worden we wijzer en ondervinden we meer vrede en liefde.