2019 nieuwjaar

2019 Alweer een nieuwjaar. Ik sta even stil bij het afgelopen jaar. Soms was er even rust in mijn leven, maar vaker drukte.
Steeds weer zoek ik de rust in mijzelf. Ik oefen, oefen in stil zijn, bewust zijn. Oefenen om in het moment te zijn! Oefenen om me elke dag even bewust te zijn van de mooie dingen, zoals even de zon zien na regen en donkere luchten, of even genieten van de warmte in huis als het buiten koud is. En blij zijn met de winter, die ik voorheen verafschuwde. Oefenen om mijn gedachten te laten gaan en er even niet naar te luisteren, zodat ik de stilte in mijzelf ervaar. Dat geeft een gevoel van rust, een vredig gevoel.
En dan opeens ben ik het weer vergeten, omdat mijn gedachten gaan als een sneltrein. Zo werkt mijn (onze) geest nou eenmaal. Sinds ik mediteer merk ik dit steeds meer op. Mediteren helpt mij om bewuster te zijn van wat er gebeurt in mij en helpt mij om meer in het moment te leven. Het geeft me rust!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.