Over mij

Vele jaren heb ik met plezier gewerkt in de gehandicaptenzorg.
Als kind was ik al geïnteresseerd in mensen en wilde ook graag helpen.
Ik merkte dat het heel moeilijk is om mensen op weg te helpen, ik kon een luisterend oor bieden en gaf raad, maar mensen kwamen hier niet verder mee. Er veranderde weinig.
Ik wilde graag leren hoe ik mensen op professionele wijze kon helpen.

Toen ik de mogelijkheid kreeg om de opleiding transpersoonlijke therapie te volgen heb ik deze kans dan ook met beide handen aangegrepen.
Er volgden 4 mooie, maar ook intensieve jaren, waarin ik veel leerde over andere mensen maar vooral over mezelf. Dit kwam doordat ik tijdens de opleiding ook zelf de therapie heb gevolgd. Er ging een nieuwe wereld voor me open, een verrijking van mijn leven. Tijdens deze opleiding volgde ik relatietherapie samen met mijn man.

Werken met het onbewuste vond ik erg boeiend, ik merkte dat je op die manier veel over jezelf te weten komt. In het onbewuste liggen al je ervaringen opgeslagen. Ik wilde me hier meer in verdiepen en volgde de opleiding: “Werken met sprookjes als therapie.”
Hier kwam ik in aanraking met mediteren. Het verbaasde me dat gedachten zo’n grote invloed op het leven hebben. Je lost je problemen niet op door te denken, het is juist andersom. Als je uit je denken stapt, stil wordt, in het nu bent, verschijnt er vaak een nieuw inzicht. Door te mediteren voel ik rust, kalmte en vrede. Samen met 2 collega’s ging ik Zen meditatie beoefenen. In 2018 ben ik begonnen met de opleiding “trainer Mindfulness”.

In mijn persoonlijke leven, familie en vriendenkring gebeurde veel. Ik kreeg ik te maken met scheiding, drugsproblematiek, psychiatrie, dementie, chronische ziektes, ongewenste kinderloosheid, verlies en dergelijke. Nu achteraf besef ik dat ik veel heb geleerd van mijn problemen. Ik zie mezelf dan ook als ervaringsdeskundige en kan me daardoor goed inleven in anderen.